13-14-15
september

Info en inschrijven voor standhouders

Fijn dat jij er bij wil zijn! Voor je je inschrijft voor Pukema, lees je eerst het reglement na.

Reglement

 1. De organisatie behoudt zich het recht om de inschrijvingen - ongeacht de volgorde van binnenkomst - te beoordelen en te selecteren.
 2. De deelname is gratis.
 3. De ingeschreven deelnemer dient zelf aanwezig te zijn. Vanaf 9u op zaterdag (Pukema) en 10u op zondag (Puus Pruuft) worden de standplaatsen ingericht.
 4. Het marktkraam dient op zaterdag én zondag voor 13u ingericht te worden. Het parcours is op beide dagen autovrij vanaf 12u. 
 5. Het marktkraam mag pas vanaf 19u ontruimd worden en dient volledig schoon te worden achtergelaten.
 6. Plaatsing en aanwijzing standplaats gebeurt door de organisatie. De deelnemers ontvangen op voorhand (digitaal) hun standplaatsnummer. Je ontvangt begin september de nodige info.
 7. De maximale afstand (lopende meter) bedraagt 12 meter, tenzij anders overeengekomen met de organisatie.
 8. Indien de tentoongestelde artikels niet conform het voorop uitgekozen segment zijn (zie optie bij inschrijving) dan kan de organisatie beslissen om de deelnemer in het juiste segment te plaatsen.
 9. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan de werken of tentoongestelde materialen.
 10. Bij uitzonderlijke omstandigheden, extreem slecht weer, kan de organisatie besluiten om de markt voortijdig af te sluiten. De organisatie is dan niet aansprakelijk voor gemaakte kosten en/of gederde inkomsten.
 11. Inschrijven betekent dat je akkoord gaat met deze afspraken.

Elektriciteit

Als je een elektriciteitsaansluiting gevraagd hebt, breng dan zelf verlengkabels en verdeeldozen mee.

Huur marktkraam (enkel zaterdag)

Een standhouder krijgt de mogelijkheid om een kraampje (4 x 2,5m) te huren. Het kraampje wordt opgesteld en afgebroken door de organisatie van Pukema. Je kunt je kraampje online bestellen bij inschrijving. De huurprijs is € 60. Op voorhand betalen is verplicht.

Extra materiaal

 • Standhouders zorgen zelf voor hun stoelen en tafels. De gemeente levert ze niet. 
 • Enkel erkende verenigingen die een terras uitbaten, kunnen tafels en stoelen aanvragen voor gebruik. Opgelet, materialen zijn beperkt. Verdwenen en/of beschadigde stoelen en/of tafels worden aangerekend aan de vereniging.

Standen met catering, opgelet

Art. 5.3.12.2 Vanaf 1 januari 2020 is het voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Vanaf 1 januari 2022 is dit verbod ook van toepassing op het aanbieden van bereide voedingsmiddelen in cateringmateriaal voor eenmalig gebruik. Wat verstaan we onder cateringmateriaal: alles wat gebruikt wordt voor het aanbieden en nuttigen van bereide etenswaren, zoals wegwerpbakjes, –bordjes, en -bestek, met uitsluitsel van voorverpakte etenswaren zoals een chocoladereep, een zakje chips, een ijsje,… Bereide voedingsmiddelen: voedingsmiddelen die ter plaatse worden klaargemaakt, samengesteld, geschikt, opgewarmd, geregenereerd of ontdooid. Eveneens voedingsmiddelen die daarmee vergelijkbaar zijn maar in een centrale locatie zijn bereid zoals broodjes, wraps, slaatjes,...
Meer info? www.ovam.be/wetgeving-cateringmateriaal 

Veiligheid

Gemeente Puurs-Sint-Amands plaatst - in samenspraak met de veiligheidsdiensten - obstakels op de toegangswegen naar Pukema. ​De obstakels worden verspreid geplaatst zodat de standhouders met een lage snelheid op het parcours geraken. Kom zeker op tijd je stand klaarzetten.

Overzicht blokkage straten:

 • R. Verbelenstraat
 • Spoorwegkaai
 • G. Gezellelaan
 • Kerkhofstraat
 • Palingstraat
 • Botermarkt

De veiligheidscoördinator is de hele dag aanwezig op het terrein. 

Als deelnemer hou je rekening met de algemeen geldende veiligheidsvoorschriften. Bij gebruik van gas, vuur of andere brandbare materialen, moet er een brandblusser aanwezig zijn. Gasmateriaal moet steeds gekeurd zijn! Uitbaters van foodtrucks en eetkramen hebben hun attesten en keuringen ter plaatse bij. De brandweer controleert elke standhouder voor aanvang van de markt.

Alle info via info@pukema.be en 03 203 27 51.

Zo, dat was alles op een rij. Schrijf je nu maar in!

Ik schrijf me in  

Lukt inschrijven niet? Lees dan even het stappenplan na.

Naar het stappenplan