13-14-15
september

Info voor buren van Pukema

Op woensdag 6 september starten we met de opbouw in de Dorpsharttuin (Doofpot). De doorgang naar de woningen blijft mogelijk. 

 

Op woensdag 13 september starten we met de opbouw van het hoofdpodium. Dat wil zeggen dat we het middenplein van het Dorpshart tijdelijk afsluiten tussen 08u tot 18u. De lussen Hoogstraat-Palingstraat en Stationsstraat-Hoogstraat blijven open. De lus zal Hoogstraat-Palingstraat gaat wel eventjes dicht wanneer de geluidstoren opgebouwd wordt.  

 

Vanaf woensdag 13 september wordt de doorgang van het Dorpshart naar de parking van Delhaize afgesloten tot en met maandag 18 september. Natuurlijk blijft die parking wel bereikbaar vanuit de Palingstraat. Ook kun je vanaf woensdag het Dorpshart niet meer op rijden vanuit de Palingstraat. Ook dat blijft zo tot en met maandag 18 september. 

 

Nog op woensdag 13 september: In de Stationsstraat wordt de parking tussen frituur Perron en stationsgebouw parkeervrij gemaakt vanaf 7u . Dat blijft ineens het geval tot en met dinsdag 19 september. De Hondsmarkt wordt volledig parkeervrij vanaf 20u, meteen tot en met maandag 18 september. Het Kerkplein is vanuit H. Hartplaats tijdelijk niet toegankelijk tussen 13u en 16u.  

 

Op donderdag 14 september wordt het middenplein van het Dorpshart afgesloten van 08u tot 18u. De lus Stationsstraat Hoogstraat blijft open.  

 

Vrijdag 15 september is de eerste Pukema-dag. Het middenplein van het Dorpshart wordt definitief afgesloten van 8u op vrijdag tot en met maandag 18 september. Vanaf 19.00u geniet je van een unieke showavond, in het teken van 50 jaar Pukema. De Stationsstraat wordt afgesloten van 16u tot 03u voor de Pukema Plage Beachbar. In de Sport- en Evenementenhal Binder gaat Pukema Plankgas door tot 04u. 

 

Op zaterdag 16 september worden de straten van het parcours afgesloten vanaf 06u: de Begijnhofstraat, Botermarkt, H. Hartplaats, Kerkplein, Hoogstraat, Dorpshart, Stationsstraat, W. De Vochtstraat, Kerkhofstraat (deel), Eeuwfeeststraat, Palingstraat (deel), Hondsmarkt, Ursulinenpad, Kloosterhof en Forum. Deze zijn verkeers- en parkeervrij. Deelnemers van Pukema kunnen het parcours wel nog op met hun wagen tot 11u. Woon je op het parcours? Dan kun je je woning of garage niet meer bereiken met de wagen vanaf 12u. Ook de doorgang naar de Delhaize is in de voormiddag beperkt. Vanaf 12u kun je daar niet meer naartoe met de wagen. In de Sport- en Evenementenhal Binder gaat Pukema Plage Party door tot 04u. Beën Hart in Jeugdhuis Jazaki eindigt om 03u. 

 

Goed om weten: op zaterdag 16 september is de parking in de Kerkhofstraat is afgesloten. Verplaats je wagen op voorhand als je zaterdag weg moet. 

 

Op zondag 17 september gaat de culinaire markt Puus Pruuft door. De straten van het parcours worden afgesloten voor doorgaand verkeer van 9u tot 23u: Hoogstraat (vanaf H. Hartplaats t.e.m. hoek Bronzé), Dorpshart en Palingstraat (t.e.m. hoek Violetstraat). Woon je op het parcours? Dan kun je je woning of garage niet meer bereiken met de wagen vanaf 12u. 

 

Op maandag 18 september wordt alles opgeruimd en afgebroken: het middenplein van het Dorpshart is afgesloten van 7u tot 18u. Vanaf 18u zal de doorgang van de Palingstraat naar het Dorpshart ook weer open zijn, net als de doorgang van het Dorpshart naar de ondergrondse parking van Delhaize. Het Kerkplein is vanuit H. Hartplaats  niet toegankelijk vanaf 08.30u tot de middag. 

 

Op dinsdag 19 september ruimen we de laatste zaken op. Je ondervindt mogelijks lichte hinder op het Dorpshart. Op woensdag 20 september plaatsen we de banken op het Dorpshart terug. Om dat veilig te laten verlopen, kun je tussen 08.30u en 12u niet dwars over het Dorpshart rijden. 

 

Kom je met vrienden of familie naar Pukema en komen ze met de wagen? Verwijs hen door naar aan Park Fort Liezele. Iedereen die met de fiets komt kan zijn of haar fiets stallen op fietsparking aan de Sint-Pieterskerk, aan de Kloostertuin, op het Kerkhofplein (parking Kerkhofstraat), in de Palingstraat aan het Sociaal Huis of aan het treinstation. 

 

Je kan voor, tijdens en na Pukema terecht met je vragen bij het informatiepunt. Tijdens de kantooruren contacteer je hen via 03 203 27 05 of vrijetijdsloket@puursam.be. Tijdens Pukema kan je terecht op 0494 51 77 62.