13-14-15
september

Algemeen

Pukema gaat door in Puurs-centrum op vrijdag 13 september, zaterdag 14 september en zondag 15 september 2024.

Nee, PUKEMA is gratis. Tickets kopen voor de optredens op de pleinen is niet nodig. 

Er zijn wel bepaalde betalende (deel)activiteiten. Je vindt deze terug in deze lijst.

Pukema wil een cashless festival zijn. Je betaalt je drank en eten op de verschillende Pukema-pleinen digitaal. Aan de togen staan voldoende betaaltoestellen. Zo hoef je nooit lang te wachten. Hou je bankkaart klaar en je wordt op je wenken bediend!  

Bij sommige standhouders op het parcours kun je cash betalen.

Op de verschillende pleinen werken we met wisselbekers. We vragen een waarborg voor je beker. Die waarborg krijg je achteraf terug bij één van de inleverpunten.  

Ook voor blikjes en PET-flesjes vragen we een waarborg. Je levert je blikjes en petflesjes terug in aan één van de inleverpunten. 

Aan het Stationsplein, Kerkplein, de bibliotheek (Palingstraat), de Dorpsharttuin en in cc Binder vind je gratis openbare toiletten.

Hulp nodig? De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn aanwezig op het terrein en hebben hun hulppost in de bib (ingang Palingstraat).

Of spreek iemand van de politie of organisatie aan. Zij nemen voor jou contact op met het Rode Kruis.

Van de kerk tot in de Stationstraat surf je op het gratis wifinetwerk "Puursam.Publiek". Deel je ervaringen met #pukema24 en #puurssintamands. Tag @puk.ema op Instagram.

Verzorg je oren. Bij de verschillende optredens respecteren wij de wettelijke normen en worden geluidsvolumes door ons opgevolgd. Aan de togen op het Dorpshart en aan het Stationsplein vind je gratis oordopjes.

Huisdieren zijn toegelaten, maar hou er rekening mee dat Pukema een drukbezocht event is. Dat kan gepaard gaan met stress. Natuurlijk zijn huisdieren die personen met een beperking ondersteunen en begeleiden altijd welkom.

Pukema is een gratis festival. Dat willen we zo houden. 

Geniet dus van verfrissende drankjes aan de verschillende togen en bars. Aan de vele kraampjes en standen vind je lekker eten.

Breng jezelf iets mee? Zorg dat je drank niet in glas zit én beperk zo veel mogelijk wegwerpmateriaal. 

Bij extreem warme weersomstandigheden voorzien we een watertappunt.